bir gün birbirimize her şeyi anlatacağız (2023) - kıyılar mutedil açıklar kaba dalgalı

bir gün birbirimize her şeyi anlatacağız (2023)




bir gün bir film izledim ve karamazov kardeşler’i hemen bitirmek istedim! çünkü üç dört parçalı okumadan sonra maalesef bitirememiştim. aslında sevmiştim kitabı. lakin her türk genci gibi! benim de tuğla kitaplara karşı bir allerjim var. her ne kadar çok başaramasam da üstüne gitmeye çalışıyorum bu allerjimin. tarihte severek ve ara vermeden okuduğum tek kalın kitap (558 sayfa) yorgun mayıs kısrakları oldu. neyse mevzuya yani filme, karamazov brothers ile olan ilgisine gelelim..
.
nefes alır gibi 7/24 kitap okuyan on dokuzluk güzeller güzeli maria’mız karamazov kardeşler’den spoiler veriyor filmin bir yerinde. ve film de sanki bu sözü mihenk taşı yapıp ilerliyor;
bir gün birbirimize her şeyi anlatacağız…
.
maria kızımız, işsiz annesinin yanından ayrılıp çiftlikte yaşayan sevgilisinin ailesinin yamacına yerleşir.  kader onu doğu almanya’nın ıssız adamı henner ile tanıştırır. aralarında 21 yaş fark vardır ama değişik, tarifi zor bir tutku ve çekim de vardır. gel-gitli, şiddetli imkansız bir aşka başlarlar ve olaylar makûs sona doğru gelişir..
.
film için 6,5 verdim ama 7 de olabilir. genelde durağan bir filmdi. çok beğendim diyemem ama beğenmedim de diyemem. hani bazen olur ya; sizi ara da bırakan filmler izlersiniz. lan şimdi ben ne izledim dersiniz. biraz öyle bir film bu alman şeysi. seveni de olur sevmeyini de.. ha unutmadan filmin +18’lik sahnelerinin olduğunu yazayım da sonra şey olmasın..
son tahlilde; filmin bana artısı; karamazov kardeşler’i yeniden okuma iştahı vermesi oldu. bir de sabah ve akşam saatlerindeki  ıssız, durgun dinlendirici manzaraları..
evet sanırım böyle..