sararmış yapraklar - fallen leaves- (2023) - kıyılar mutedil açıklar kaba dalgalı

sararmış yapraklar - fallen leaves- (2023)

sararmış yapraklar film


ustaca yönetilmiş dokunaklı bir aşk hikayesi diyor newyork times bu film için.
ha geldi ha gelecek, aralıkta geliyor, ocakta kesin diyen mubi bey ise; cannes'da jüri ödülü alan, altın küre adayı bu aşk öyküsü 19 ocakta sadece mubi'de diyor. ilkin yalancının dedim içimden ama sonra inandım yalancı çobana! inanmaya ihtiyacım vardı çünkü.

siyasette belirgin bir biçimde sağcı yahut solcu olmadığım gibi sinemada da ne yönetmenci ne de oyuncu ağırlıklı biri olmadım. gönlüme yakışanı izledim hep. yeri geldi bilim kurgu yeri geldi full aksiyon bazen komedi ama çoğu zaman dram izledim. sevdiğim yönetmenler, oyuncular elbette ki var. aki kaurismaki abiyi de bilmezdim şimdi yalan yok. bilader sayesinde geçen yıllarda haberim oldu. sevdim abi'nin tarzını. bana biraz ingiliz ken loach tarzını hatırlattı. adamların bir derdi vardı. e bizim de vardı. sevmesek olmazdı. sevdik. çok sevdik. takibe başladık.
binaenaleyh aylardır bu filmi bekliyoruz biladerle birlikte. (o zonguldak'ta ben şavşat'ta ayrı ayrı kulvarlarda bekliyoruz aslında)
neyse bizim kararsız mubi, ekim kasım gibi gösterim tarihini önce aralık dedi. lakin başı mı ortası mı sonu mu demedi. aralık bitti. yıl bitti. film gelmedi. tam ümidi kesmişken onu gördüm karşımda. şimdi işte sevincimden yazıyorum.

çok yaşa aki, çok yaşa mubi. bu fırsatı bize verdiğiniz için..

devamı filmi izleyince...

çok yakında burada!

haydin vaya con dios

en son teknoloji ev sinema sistemlerinizde seviyorum sizi.

vaya con dios - pauvre diable