seyir defteri -6 - kıyılar mutedil açıklar kaba dalgalı

seyir defteri -6

kara karga


kasım 11, 20223

03:35  11 adet şahane çaydan ve stres dolu bir mülakat sonrası bünyeye saplanan yorgunluğa rağmen gece güç uyuyabildim. radyo voyage açık kalmış. bir abinin tiz sesine uyandım. tuvalete gitmesem olurdu. telefona da bakmasam olurdu. fakat ikisini de yaptım. uyku piç oldu. bilhassa telefonun ışığı uykunun kaçmasına sebep oluyormuş. bir arkadaşım demişti. yine o sözü aklıma geldi. ve sanki beynimi şartlandırdım. sağa dön uyku yok. sola dön yine yok. tavandaki beyaz kireç ya da plastik boyada zaten yoktu. tuvalet dönüşü pencereden dışarı baktım. sokak lambasının ölgün, sarı ışığında aydınlanmış beyaz minibüsün alnındaki yazıyı okumaya çalıştım. çiftlikten sofralara doğal lezzet yazıyordu. ama ürünü belirten herhangi bir resim ya da başka yazı yoktu. hayal gücümüze bırakıyordu. uykusuzluğumu katlayacak yeni bir sebep daha. çiftlikten sofraya uzanan doğal lezzet ne olabilirdi? al sana çok bilinmeyenli denklem. çiftlikte yetişiyorsa pekala tavuk ve ürünü yumurta olabilirdi. inekler ve süt de olabilirdi. hatta koyun, keçi. ve dolayısıyla peynir. zeytin bile olabilirdi. ne yani geyve'den çiftlik almıştır adam tarlayı da baştan aşağı zeytin ağacına boğmuştur. olamaz mı? olabilir. gecenin kör vakti ihtimaller denizinde yüzüyordum. böyle olmayacaktı.
radyo voyage’ı yeniden açtım. ama bir saat kadar uyuyamadım. sonra bir ara salıncakta sallanırken gördüm kendimi. sonrasını hatırlamıyorum.
..
07:35 bedenim ne olur biraz daha yat. uyursun belki dese de zihnim uyuyamayacağının bilincinde sanki işe gidecekmiş gibi ayaklandı. kahvaltıdan sonra iki adet mustafa çiftçi hikayesi okudum. doğrusu çok beğenmedim hikayeleri. çok bsit geldi. hatta araştırdım acaba ilk hikaye kitabıydı da acemilik eseri miydi diye. yok değilmiş. dördüncü kitabıymış. zaten bunlar da henüz kitabın başındaki hikayelerdi. diğerlerini de bir görmek lazım. bakalım. bakalım..
...
09:58 fırının önünde hatırı sayılır bir kuyruk. neyse ki kahvaltı işini halledeli çok oldu. yürüyüş parkuru beni bekler. ama fırının yanından geçerken sokağı vuran o sıcak ekmek kokusu yok mu? geçmişle şimdi arasındaki bir köprü adeta. dizleri yara bere içindeki çocukluğumun sisli sokaklarında gezindim bir süre.
...
10:13 bazı anların fotoğrafı çekilmiyor. ama hem zihne hem kalbe kazımıyor. semin küçük parkındaki bin dokuz yüz altmış dördüncü adımımda 4-5 yaşlarında bir çocuk velisinin elinden kurtulup egzersiz aletine yüzüstü uzanıp sol yanağını sol elinin üzerine koydu ve gülerek bana baktı. babası olamayacak kadar genç abisi olamayacak kadar yaşlı delikanlı "ne yapıyorsun baran?" dedi. ses vermedi baran. fotoğraf karesine hapsedilmeyecek masumlukta bakmaya devam etti. dünya ona güzeldi. imkansızlığını bilsem de dönebildiğim kadar geriye dönmek istedim ben de o an. 
...
14-17:00 aralığı. yakın networküme yakın markaja başladım. çünkü ve zira sahalara yeniden dönmem icap etti. dokuz kişiyle dakikalarca konuştum. aslında on olacaktı  ama bir arkadaşıma hiç ulaşamadım. bazılarıyla whatsapp'tan yazıştım. kendi sesimden yoruldum. başıma ağrılar girdi. araya bir bölüm bodies sıkıştırdım. sonra iki kişiyi daha aradım. evrene değişik şekillerde mesajı saldım. beklemeye başladım. hadi hayırlısı.
...
18:34 trt türk'te yedi güzel adam dizisine rastladım. eski bir tanıdığı görmüş gibi sevindim. işi gücü bıraktım. oturdum izlemeye başladım. ama çabuk bitti.
...
19:03 bir üşüme halleri. kol ve bacaklarımda ağrılar başladı. dünden belliydi ama. zürefanın düşkünü gibi hem beyaz hem ince giyindim kış günü güneşe aldanıp. samet'e de söz vermiştim. akşam beklerken rüzgarı ve soğuğu yedim. ıhlamur demlemeye geçtim. ama ve hala aynı ikilemdeyim. ıhlamuru iki suda mı tek suda mı demlemeliyim? kararsızım. tek suda biraz acı oluyor. ikinci suda da vitamini gidiyor diyorlar. sophie benim kadar zorlanmamıştır seçiminde! her demlemede dilemmalardan dilemma beğeniyorum. ama af aramızda hoşuma gidiyor bu kararsızlık. sanki atomu parçalara ayırıyormuşum, önemli bir iş yapıyormuş gibi sayıyorum ya kendimi. aptalca haller biliyorum. ama mutluyuz di'mi sadık?. mutluyuz. 
...
20:45 mutluyuz di'mi sadık videosundan sonra gaye su akyol o içilesi sesiyle içimi titretti yine.
kör bıçakların ucunda..
..
21:01   the martini shot (2023) filmini izlemeye başladım..
...

..
.