hypnotic (2023) - kıyılar mutedil açıklar kaba dalgalı

hypnotic (2023)


bazı sevdiğiniz yazarlar olur hani, yemek reçetesi bile yazsa okurum dediğiniz. benim de işte pişti bile oynasa izleyeceğim oyuncular var böyle. hem de sayamayacağım kadar çok. misal; robert de niro, denzel washington, tabi ki juliette binoche (gerçi pişti bildiğinden emin değilim) rahmetli james gandolfini, julia roberts, meg ryan, jude law, tom hanks, kate winslet diye daha gider bu. onlardan biri de ben affeck abimiz. yeni filmini duyunca zıpladım hemen netflikse. konusunu görünce oh my god. yeni bir gone girl olmasın lütfen dedim mi dedim. ama o kadar değildir de dedim. yine de çok umutlu olmadan önce çayımı demledim. sonra play tuşuna bastım. usul usul izlemeye başladım. abre los ojos 'tan (1997) inception'a (2010) hafif hafif git geller yaşarken 61.dakikada tribünler bize her yer trabzon diye çığırıp, telefon feneriyle ışık şov yaparken filmin içinden truman show çıktı bir anda!.
bu dakikada işte, şaşkınlığım geçer geçmez trende imdat frenini çeker gibi pause tuşuna bastım. bilgisayarı çektim önüme ve yukarıdakilerle birlikte aşağıdaki cümleyi yazdım erken öten denizli horozu gibi..
"o vakte kadar burun kıvırdığım filme bir saygı duydum. önümü falan ilikleyip son yarım saati öyle izledim"  

ama ve lakin son 30 dakikayı daha izlememiştim. ha sonradan pür dikkat izledim ama sonunun arka sokaklar'a bağlanacağını bilmiyordum amirim. ama ve yine de pişman değilim. ben affleck sonraki filminde çayda çıra oynasa yine izlerim. yine izlerim. o derece. ve zira filmi sıkılmadan hatta kafam alabora olarak ve merak ederek bazen black swan'a (2010) bağlayarak izledim. başta da dediğim gibi bazı artistlerde şeytan tüyü var. her türlü izlettiriyorlar kendilerini. ben affleck de onlardan biri. ha filme imdb'de 5,5 vermişler. versinler. bir inka atasözünün dediği gibi zevkler ve imdb puanları tartışılmaz. o yüzden diana cruz'un (alice braga) barda karşılaştıkları şerif taytıs’a söylediği gibi ben elimi korkak alıştırmayayım! 6,5 vereyim. hem ne olur ne olmaz. sonra gece rüyalarıma, gündüz zihnime neyin girmesinler bu hipnotikler..