50-psikosomatik - kıyılar mutedil açıklar kaba dalgalı

50-psikosomatik




pazar gününden beri joanna (my wonderful life-2021)  ile claire’in (who you think ı am-2019) ruh halleri arasında bir yerdeyim. aslında çıkabilecek gücüm var. biliyorum. lakin ve sanki bile isteye çıkmıyorum. hani bazen kaba dalgalı bir denizde yahut coşkun akan bir nehirde dalgaların arasında kalırsın. bu durumda yapacağın iki şey vardır. ya akıntıya karşı kulaç atıp daha çok yorulursun. yahut kendini sırt üstü bırakıp suyun seni götürdüğü yere razı olursun. bunun gibi bir şey. ama işte kafa durmuyor. patlamış su borusundan fışkıran su gibi düşünceler, paragraflar akıyor beynimden durmadan. her gün en az dört-beş yazı hatta kilometrelerce yazacak kadar hem. bir yandan; hepsini yazıp burayı çöplüğe çevirmek istemiyorum. öte yandan, iyi de kötü de ve  hatta saçma da olsa benim hislerim, benim düşüncelerim. atmaya kıyamıyorum. arafın, dilemmanın başka türlüsünü yaşıyorum sanki.
sebebi tam olarak nedir bilmiyorum? 
ama bir çok nedeni olabilir. 
yaşlılık, ayrılık, özlem, huzursuzluk, umutsuzluk, kayıplar, hayaller, bitmeyen kış, gelmeyen bahar vs vs. fakat; normalde ve en fazla iki gün süren boyun ağrımın bir haftadır geçmemesi iyiye işaret olmasa gerek. arabanın camını iki santim açtığımda dahi yakalandığımdan beri pencereyi açmıyorum halbuki. (gerçi son yakıt zamlarından sonra kapısını da açamayacağız artık) sürmediğim kas gevşetici krem kalmadı kaç gündür. ama ve lakin; geçmiyor, geçmiyor. boynumda sola dönmek yasak tabelası taşıyorum sanki. doktorun da (fizik-tedavi harici) vereceği aynı şeyler olduğundan kumkapı açıklarında karaya oturan ve kendi imkanlarıyla kurtulmaya çalışan panama bandıralı gemiden halliceyim. işin aslı, durumun sadece fiziksel olmadığını geçenlerde tesadüfen okuduğum psikosomatik kelimesinin tanımı da teyit ediyor. bir müddet daha kendi ilkel yöntemlerimi kullanacağım. sonrasına sonra bakarım.
ama ve son tahlilde; 'coanna diyorduk. kler diyorduk.' şimdi dalgaların beni sürüklediği yere bak! oysa diyeceklerim tam olarak bunlar değildi doktor. hayat diyorum; bazen yapmak istediklerinle yaptıklarının arasındaki bakiyedir.
.