bir sevda sardı beni inceden - kıyılar mutedil açıklar kaba dalgalı

bir sevda sardı beni inceden




bazen olur öyle. hesapsız kitapsız öylesine telaffuz edilmiş, belki de hiç gerçekleşmeyecek bir soru cümlesine hiç beklenmedik ama ortamı şenlik yerine çevirecek cevap gelir muhatabınızdan. hani durduk yere mutlu olur insan. pazartesi sendromu sarmalından bir anda mavi bayraklı bir plajın serinliğine yatay geçiş yapar. rio karnavalından barcelona sant joan festivaline katılımlar falan sağlar ne bileyim. oluyor işte bazen öyle.

artvinli dostuma “şavşat’a ne zaman gidiyoruz?” diye yazdım bu sabah. önce bir kahkaha efekti sonra “sen ne güzel bir adamsın. iyi ki varsın. içimden geldi valla” sıralı cümlelerini okumak ağustostan rol çalan bu haziran pazarında kızgın kumlardan serin sulara girmiş hissi uyandırdı. içimi bayram yerine çevirdi yalan yok şimdi. 

yozlaşmanın son hız hüküm sürdüğü, kimsenin yaralı parmağa bile işemediği bu alçak devirde diyorum demek ki hoş bir sada bıraktığımız dimağlar varmış hala. arkamızdan iki kelam güzel söz edecek dostlarımız kalmış. enseyi çok da karartmamalıymışız hem. umuda, iyiye ve güzelliğe de her an gelebilirler diye yer ayırmak gerekliymiş. safları sıkı tutmanın önemi bir kez daha idrak edilmeliymiş. sadece hüzünlü şarkılar değil neşeli şarkılar da dinlenmeliymiş arada. pencere ve balkonlarımızda kuşlar için bir tas su bırakılmalıymış mutlaka. ama mutlaka..
.