6- EYT'siz, love actually ve beğenilen şarkılar - kıyılar mutedil açıklar kaba dalgalı

6- EYT'siz, love actually ve beğenilen şarkılar



EYT'siz: bir martının peşinde on bin pozdan sonra yoruldum. acıktım. susadım. sahildeki kafeye oturdum. güneşli bir masaya aylak bir kedi gibi kuruldum. kafe EYT'siz emekli abla ve abilerle dolu. yaş ortalaması Türkiye ortalamasından yüksek. önümüzdeki günlerde EYT'lilerin katılımıyla sayının artmasından endişe ediliyor. ama bunca kalabalığa rağmen acayip bir sessizlik, sûkun ve huzur ortamı var burada. belki denizin etkisi, belki güneşin. belki insanların olgunluğu. ya da ve belki de başka bir şey. bilemiyorum. ama tuhaf işte. bir şey var burada doktor. garip. huzur veren. minik mutluluklar saçan.
.


love actually(2003): yıllardır önüme düşse de neden bilmem itmiştim hep. dün çalışmak istemedim. doğrusu hiç bir şey yapmak istemedim. film izlemek dışında. masa takvimime yazdığım tüm görevlerin üzerini özenle çizdim. öncesinde, doktorun çok çok azaltma tavsiyesini hiçe sayıp 42 numara Tirebolu çayımı demledim. perdeleri kapadım. filmi açtım. usul usul, bazı hüzünle, bazı gülerek ama keyifle izledim. biraz dağınık ama çok sıcak film. espriler İngiliz kraliyet ailesine yakışır kalitede. görüntüler londra'yı fethetmek isteyecek güzellikte. oyuncular zaten hepsi işinin piri insanlar. 
ezcümle sevgili okuyucu; şehrinizde bugün güneş yoksa içinizi ve dünyanızı ısıtacak bir film love actually.
.
beğenilen şarkılar: yazıyı yazarken de fotoğraf peşinde koşarken de muhtemelen eve dönüş yolunda da spotfy'a kaydettiğim beğenilen şarkılarımı dinledim, dinleyeceğim. (şimdi değil ama eve dönünce okuyuculara yılbaşı hediyesi tadında bu listemi paylaşabilirim belki. )
bu bağlamda çoğunu 2022de dinlediğim bu şarkıların ilk üçünü buraya yazacağım. şampiyonu belirlemek için epey zorlandım. yılı dilemmasız kapatmam imkansızdı zaten. ai mtazeda ile raining in the desert arasında kaldım. 
önce şarkıyı sonra sebebini açıklayacağım ama önce reklamlar..
....
beşer kez dinledikten sonra yüreğim anna rf şarkısını seçti. raining in the desert
çünkü;.... 
acayip bir neşe barındırırken aynı acayiplikte bir hüzün barındırıyor bu şarkı. nasıl anlatsam yemek kültürüm de sıfırdır ama ve hani seni mutlu kılan leziz bir yemek tadarsın ama içinde kararında bir ekşilik, acılık olur. mutluluğun katlanır. işte öyle bir şey. öyle bir şarkı desert..
 
bu durumda ilk üç;
1- anna rf - raining in the desert 
2- niaz diadamidze - ai mtazeda 
3- nahide babashli - unuttun mu beni 

elbette ki ve tamamen subjektif saiklerle yapılan br sıralama..
siz de diyorum belki "en 2022 şarkınızı" iletişimden yollarsınız ya da blogunuzda yazarsınız. yahut ne bileyim. yapın bir şeyler işte .
..
evet böyle .
yine güneşli bir gün bahşeden yaradan'a şükranlarımla huzurlarınızdan ayrılırken sizleri en akıllı telefonlarınızın en pikselli ekranlarınızda, en afili tarayıcılarınızda seviyorum.
esen kalın. karnabaharı sevin. çocukları sevindirin.
.
.
edit : teknik imkan yoksunluğundan gündüz ekleyemediğim,  beğenilen şarkılar (bu senenin en çok dinlediğim 50 şarkısı) listemin linkini aşağıya bırakıyorum. umarım açılır..