bazı şeyler:158-162 yetmiyor, sevişmeler yetmiyor! - kıyılar mutedil açıklar kaba dalgalı

bazı şeyler:158-162 yetmiyor, sevişmeler yetmiyor!


.
158-zor: levent yüksel, “şiddetin ne hoş, ne güzel şefkatin” derken yazıya oturmak. hadi oturdun o yazıyı bitirmek ne zor, ne meşakkatlidir bilir misin ey okuyucu? ben biliyorum! zor ama keyifli..
.
159-gezegen: tatil beldesinde olmanın en sevdiğim yanı günleri birbirine karıştırmam, adeta kendimi kaybediyor olmam. hani kıtlıktan, yokluktan, cehaletten yeni çıkmış gibi davranan insan modelleri olmasa dünyanın dışında, herhangi bir gezegende yaşıyorum bile zannederdim. yine de mümkün olduğunca kimseye temas etmeden sabahın erken saatlerinde sahile inerek bu farklı gezegen hissini tatmin ediyorum. saatle, takvimle falanla da uğraşmıyorum. zamanımı güneşe bakarak ayarlıyorum. ama uzmanları her yaz söylemeye bayıldığı, güneşin dik açısını, akşam dörtten sonra piyasa aman güneşe çıkın ikazlarıyla işim olmuyor pek. ha! istanbul kaosu, beyaz yaka köleliğim tabi ki aklıma geliyor ara ara ama federer beckentiyle çıktığı yere yolluyorum bu dikenli düşünceyi. 
biraz iyot kokusu, arkadaki ormandan gelen bir tutam rüzgar, eşsiz ve sonsuz lacivert görüntüsü her şeyin, tüm zehirli düşüncelerin üzerini örtmeye yetiyor.
.
160-icat :şu hayatta iki şeyi bulana hakkını helal etmeyeceğim doktor;
bir ; lidyalı şerefsizlere.
iki ; mangalı icat edene. 
abicim görmemişin oğlunun çükünü kopardığı gibi her akşam her akşam da dumana boğulmaz ki cennet yurdumun en güzel köşesi. 
bu ne görmemişlik, bu ne avamlıktır yahu? 
tamam sen seviyor olabilirsin ama benim sevmeyeceğimi hatta sevdiğim şey olan akşamları serin verandada senin pis dumanın yüzünden oturamayacağını düşünmedin mi diye sormuyorum bile! sadece ah ediyorum. hakkımı helal etmiyorum!
.
161-terapi : bayram geçti, seyran bitti bu spotify bana niye yürüyor? 
sabah sabah posta kutumda en koyusundan bir mesaj.
ne diyor?
nefes al, nefes ver.
sonra?
kendinle kaliteli zaman geçir.
başka?
iç huzuru yakala..
..
bu yapay zeka bizimle ‘eyleniir ağam.’
.
ama adam haklı!
her gün dur duraksız yazar, üstüne yok panama bandıralıyım, yok çıkamıyorum, mutsuzluklarımdan tespih, huzursuzluklarımdan zincir yaptım yazarsan spotify da gelir yarın youtube’da. sonra musk’da, zuckerberg’de. o yüzden dış güçlere malzeme ve prim vermeyelim. 
fit olalım. janti olalım. iki dirhem bir çekirdek olalım.
evet.
.
162-gidenlerden: burada gitmesine en çok üzüldüğüm şey zaman yine de. çünkü giden her şey bir şekilde geri dönüyor. bulutlar dönüyor. kuşlar dönüyor. mevsim rüzgarları hakeza. 
ve sonra, akşam batan güneş sabah geri geliyor. uzak kıyılara vurup kıvrılarak süzülen dalgalar da dönüyor. ama bir tek zaman geri gelmiyor. bir de giden sevgililer..
.