bayram - kıyılar mutedil açıklar kaba dalgalı

bayram

sonra bir kitap okuyorum. seni özlüyorum.
bir film ardından
bir şarkı. içli. ve....

meğer ne çok hata yapmışım ben. ama belki de yapmadım. emin değilim.

burada günler sensiz çok yavaş geçiyor sevgilim. hayat ise çok hızlı.
bi'çaresi yok. biliyorum. şimdi.
eski yazılarımı okuyorum.
eski yazgılarımı.

eskiler alıyor, yeniler veriyorum. insanları okuyorum. sahtekar bazen. fitne fesat ara sıra. ama hep samimiyetten uzak. miş mış gibi yapmalar. aldanmalar. aldatmalar. hicaplar. zorundalıklar. ön yargılar. çengel bulmacalar. duble yollar. aynalar. yalnız kalabalıklar. kampanyalar. ana haberler. labirentler. hayali icraatler ve reklamlar.
boş işler bunlar.
sevgilim. boş. sen okumamış, ben de yazmamış olayım. en iyisi. bırak beni. bırak da gideyim! 

hani bazı sabahlar vardır. kış sabahları. birbirinin aynı. gitmek istemediğin bir iş. çıkmak istemediğin sıcak bir yatak. akşama kadar uyumak istediğin bir oda. ha bir de yarım kalan rüyanın sonunu görmek istediğin soğuk geceden ödünç alınmış sabahlar ki. oraya hiç girmeyelim. 

bu sabah ama. farklı. içimde bir sevinç. sebepsiz. ama yok hayır. senle ilgili olmalı. kış ortasında açan güneş gibi. başka hiç bir şey sevindiremez. beni. tutmasın kimse. yazmak istiyorum. içimde tomurcuklanan bu şeyi.  gülüşünü. yüzünü. özgürlüğünü. sonra ellerini. şefkat kokan saçlarını. ağır, mütevazı adımlarını. bulutlarla dans eden hüznünü. umut veren gözlerini. insanı sıcacık saran havanı. anlatmakla bitiremeyeceğim güzelliğini. bu sabah diyorum. başkasın. 

içimde garip bir sevinç.

.
sıla - tam da bugün