özlemek bu dokunmakla geçmiyor* - kıyılar mutedil açıklar kaba dalgalı

özlemek bu dokunmakla geçmiyor*

bu akşamüstü, beş gibi, çok bilinen bir fast-food zincirinin açık kafeteryasında, caddenin hemen kenarında sigarasız ve sensiz oturdum yine.suskunluğuma şarkılar ve güneş eşlik etti. onlar da olmasa ne yapardım, bilmiyorum.
.
jeopolitik olarak çok iyi konumdayım şimdi. cafeye giren herkes önce benim olduğum tarafa bakıyor. açık artırmaya çıkarsam akşam pazarı hasılat fena olmaz hani.
.
tam köşede caddenin her iki yanını ve hemen önümdeki sokağa hakimim. kuş uçurtmuyorum.
gerçekten de oturduğumdan beri tek bir kuş görmedim. oysa cadde cıvıl cıvıl, rengarenk. insanlar bir yanda. taşıtlar öte yanda. aşkımız gibi tek şeritten kontrollü olarak akıyor trafik. 
hemen önümdeki sokağa giren arabaların ortak özelliği; içlerinde genellikle bir erkek ve bir kadının oturuyor olması. ve hiç bir kadının yüzü gülmüyor. 
-kadınları üzmeyin-
.
ah bir de şu kitap okuma işini çözebilseydim. çeşitli kalınlıklarda yarım kalan boy boy kitaplar, romanlar. en çok da hikayeler. koskoca bir hafta geçti. tek satır okumadım. sağda solda böyle tutkuyla, aşkla okuyanları okuyunca canım sıkılıyor! üzülme değil de kıskanıyorum sanırım. hayır hayır imrenmek, özenmek değil. düpedüz kıskanmak. bildiğin anlamda. iyi ve kötü her anlamda. ismin her halinde. 
hem başka şeyler de var kıskandığım. şimdi saymakla bitmez. 
ama sonra oturup düşününce adamakıllı. boş diyorum. hepsi boş. seni kıskandığım gibi hiç kimseyi, hiçbir şeyi kıskanmadım ki ben.
sana yazdığım kelimelerden, en latin harflerden bile kıskandım seni. en geniş zamanlı cümlelerden, dolaylı tümleçlerden, belirtili ve belirtisiz isim tamlamalarından hep kıskandım. o sihirli iki kelimeyi de sırf beni yanlış anlama, seni sevmediğimi düşünme diye söyledim. yoksa sevdiğini söylemek en kolayı. zor olan sevdiğini hissettirmek.
sana bakan gözlerimi görebilseydin şayet o kelimelere de gerek kalmayacaktı. hem gözlerimden de kıskanırım sana öyle sevgiyle baktıkları için. kaldı ki seni, sana olan sevgimi kelimelerle anlatmak mümkün değil sevgilim.
.
bir akşamüstü diyorum, güneşe karşı birlikte oturalım. sigaramız olmasa da olur..
.