aşk bu değil - kıyılar mutedil açıklar kaba dalgalı

aşk bu değil

sabahtan beri birsen tezer dinliyorum. üç saat olmuştur sanırım. ondan önce de seher kuşlarını dinledim uzun uzun. nedenini sorma. çünkü bilmiyorum. aslına bakarsan eylemlerimin nedenini sorgulamayı bırakalı çok oldu. içimden geldiği gibi davranıyorum artık. davranamadığım vakitler bunalıma giriyorum. o zaman hemen bir film açıp sakinleşiyorum. ya da pencere kenarında kuşlara ekmek atıyorum. bazen de ve sadece birsen tezer dinliyorum...
.
okumanın zor geldiği zamanlarda gider bir fabrikada işçi olarak çalışırım diyordum. orta bire ya da orta sonra gidiyordum bunu söylediğimde. orta iki değil ama.biliyorum!
hayır. çocukluğumu anlatacak değilim şimdi.
benim yapamadığımı yapan bir adamın filmini izledim dün akşam. film fransızdı üstelik. lakin sıkıcıydı bazı yerleri. o yüzden atlayarak izledim. bilmiyorum belki sıkıcı olan bendim. zira elime neyi atsam yarım kalıyor bugünlerde. çok satan bir kitap, gişe rekorları kıran bir film, yetişmesi gereken projeler, en sevdiğim arkadaşlarla buluşma. hepsi yarım. ama  hepsi yamalı.
dert edip tasalanır gibi görünsem de bu duruma aslında hiç biri umurumda değil. eskiden bir şeylerin olmasını beklerdim. ne olduğunu bilmediğim ama hissettiğim, hayatımı değiştirecek herhangi bir şey. lakin hiç bir şey olmazdı. şimdi beklemiyorum hiç bir şey. hissetmiyorum da. yine bir şeyler olmuyor. ama beklentisiz olmak iyi. pek iyi. anlamaya çalışmıyorsun hiç bir şeyi.  koy götüne rahvan gitsin diyorum şimdi. lakin işte yine de ; o içten içe sıkıştıran, görünmeyen ama var olduğunu bildiğin belli belirsiz sıkıntı hali boğuyor beni. nefes almakta güçlük çekiyorum. izlediğim filmlerle, okuduğum kitaplara bok atıyor, bildiğim tüm sin-kaflı küfürleri ediyorum böyle vakitlerde. hem kalmak hem de gitmek istemek arasındaki o şekilsiz duyguyla baş etmekten bahsediyorum bayım ve çok sevgili genç bayan.
bazen de  işte bir iktisadi devlet teşekkülünde işçi olarak çalışan, ortaokul terk, üç çocuklu, dar gelirli ama mutlu bir adam olabilirdim diye sayıklarken yakalıyorum kendimi.
.
ama ve lakin artık biliyorum; aşk bu değil müzeyyen?
kesinlikle değil!
.
birsen tezer - aşk bu değil