bir zamanlar görgülü'de - kıyılar mutedil açıklar kaba dalgalı

bir zamanlar görgülü'de

bir adam, üç kadın oturuyorlar görgülü'de. arkadaşımı bekliyorum. kadınlar mütemadiyen konuşuyor. adam sigarasını içiyor. ondokuz dakika oldu tam tamına. adamın değil ses rengini öksürük tonunu duymadım daha.
ama kadınlar mütemadiyen...

.
kızıltoprak istasyonundan geçtim buraya gelirken. tam iki sene bir fiil banliyö maceralarım. unutulmaz. işbu istasyon, kedileri ve canım tren rayları. lakin raylardan eser yok şimdi. sanki ayrılık acısı çekiyor rayların yattığı kızıl topraklar. toz ve kan revan içinde. bakımsız. 
anılarım ama. ilk günkü gibi taze hâlâ. o günlerim, haftalarım, akşamlarım, aylarım bir film şeridinden daha hızlı aktı hafızamdan genzime doğru. tuhaf, buruk ama aynı zamanda tatlı bir his. hayır özlem değil başka bir şey. anlatamadığım ama çok güzel hissettiğim.
kızıltoprak'ta bir fiil iki sene, kadınlar mütemadiyen...
.
oysa yıllar ne çabuk geçiyor. bir istasyon eczanesinde görmüştüm ilk kez seni. soğuk bir kasım akşamüstünde. hiç unutmuyorum. günlerden cumartesiydi. nasıl unutabilirim hem. kalp ağrısı için, çok acil bir ilaç demiştim. sen de dünyanın en faydalı, en umut verici ama en güzel ilacını vermiştin bana. öyle güzel gülmüştün ki..
yıllar ne çabuk geçiyor, bir fiil iki sene, kadınlar mütemadiyen..
. 
Eleni Vitali & Mavroudis - Isos Ftaine Ta Feggaria