caro diario - kıyılar mutedil açıklar kaba dalgalı

caro diario

dışarısı soğuk. annemin evi daha soğuk. ellerim hepsinden soğuk. buz gibi. kombinin ayarını açtırdım ve bir kedi gibi peteğin dibine kuruldum. yetmedi bir de battaniye çektim üzerime. bu keyfi güzel bir film tamamlardı ama laptopu getirmemiştim. güzel bir hafta sonu filmine rastlamak için bir umut televizyonu kurcalamaya başladım ben de. kör istedi bir göz allah verdi iki göz. yirmidört tv'nin tematik filmlerinden birinin tekrarını yakaladım. ama benim aklım hafta içi tv8 deki sırf adından dolayı dikkatimi çeken 'sevgili günlüğüm'de kalmıştı. aslında filmleri yarısından izlemeyi sevmediğim gibi adlarına da pek dikkat etmezdim. lakin zamanım olmadığı için kalanını izleyemediğim bu filmin muhteşem görüntüleri, harika müzikleri vardı. sanırım bir italyan filmiydi. ama seslendirmesi iğrençti. en kötü seslendirme dalında oscar alacak kadar hem de. o filmin orijinalini bulmak istiyorum şimdi.
.
filmler gibi şarkıların da sözlerine takılmadım uzun süredir. anlamsız tekrarlar ve nakaratlar gibi gördüm hep. bugün hep sezen'den dinlediğim ve sevdiğim masum değiliz'i başka birinden duydum. masum değiliz diye bağırıp duruyordu abla! gerçi haklıydı, masum değildik. ama her şeyden önce kendimize karşı.
.
asla çevreci biri olmadım. lakin şehrin uzak, yakın her köşesinde yükselen betondan kuleleri görünce ruhum sıkılıyor içim daralıyor doktor.
ne diyorduk?
masum değiliz evet.
.