isteyenin bir yüzü vermeyenin... - kıyılar mutedil açıklar kaba dalgalı

isteyenin bir yüzü vermeyenin...

10 - baş kahramanı olduğum bir romanın içinde olmak :
hepimiz kendi hayatımızın bir oyuncusuyuz, kahramanıyız öyle değil mi? bir bakıma kendimizi oynuyoruz şu kavanoz dipli dünyada. öyle ya da böyle türlü engellerine karşı memnunuz seviyoruz hayatımızı, yaşamayı. hah işte ben de sanal olanından yazılı olanından bir adet romanın baş kahramanı olursam ayrı bi sevineceğim. best-selır olmasına gerenk yok. hatta tuğla olmasına da. bizim aylak adam'ın kalınlığında olsun yeter.
öyle.

9 - bir gece yolculuğunda şehirler arası bir otobüste olmak : evet evet her yerim tutulsa da, sabah kazık gibi hissetsem de kendimi. mola yerleri, otobüsün açılan kapısından sıcak yahut buz gibi bir soğuğun suratını yalaması, orhan pamuk'un "yeni hayatçısı" gibi sadece karşıdan gelen arabaların farlarının göründüğü gece yolculuklarını seviyorum kardeşim. evet.

8 - herhangi bir sahilde bankta denize nazır oturmak : kulakta sevdiğim melodilerden herhangi bir kaçı hatta bir tanesi dönüp dursun ben de denize bakıp durayım. öylece durayım saatlerce. olur mu?

7 - beni köyümün yağmurlarında yuğasınlar : o köy benim köyümdür. gitmesek de görmesek de.... kimbilir belki de...
belki bi gün işte...

6- ve tabi ki yağmurlu herhangi bir yer : bir bisikletin üstü de olur burası yahut sakin bir park alanı. yağsın yeter ki. ben de yürüyeyim adım adım.

5-kadıköy "şeytan" üçgeni : yok böyle bir isim. şimdi ben uydurdum bir tarafımdan. ama öyle bir yer var. aşağı yukarı sahaflar-bahariye-moda köşegenlerine denk geliyor.
hastasıyım.

4 - yağmurlu bir günde görmüştüm seni : üstünde çubuklu formalar vardı. elbetteki beşiktaşım ve kapalı yanındaki yeni açıkta bir şarkısın seni söylemek...
ne günlerdi. hey gidi.

3- püfür püfür bir vapurun kenarı : ne diyordu şarkıda. püfür püfür bir vapurun yan tarafında şu anda istanbulda olmak vardı anasını satıyım. evet vapurun yan tarafı olmazsa olmaz. ister martılara simit at ister çayını yudumlayarak boğaziçini, kız kulesini seyret. ama mutlaka orada ol. evet.

2- ada : il postino'nunki de olabilir. bozcada'da. hatta büyük ya da kınalıada. ama mutlaka bir ada. favorim, elbet bozca olanı.

1- bir tren camından dünyayı gördüm : elbetteki bir numara bir tren kompartımanı olacak. kış olacak. hem de en karasından en sertinden dondurucu bir soğuk ama yüreğe işleyen kalorifer sıcağı. dinmeyen bir yağmur mümkünse lapa lapa kar yağacak. fonda eleni karaindrou olacak. eternity and a day çalacak. başka? sağlığın müdür. daha n'olsun?
.
eleni karaindrou - eternity and a day