bella ciao - kıyılar mutedil açıklar kaba dalgalı

bella ciao

domuz gribi ile oynama şeytan doldurur demiş atalarımız. bu sabah her zamankinden daha çok hastayım, işsizim, huysuzum ve çekilmezim sevgilim. kötü haber tez yayılırmış. sağ olsunlar, dostlarım severler bu yedi buçuktan sekizlik adamı. işsizlik kulvarına yine yeniden katldığım için arayıp soranlara galiba biraz domuz gribi oldum diyorum. iki kötü haberi bir arada veriyorum. üçüncüsü olsa hazır kahve yapacağım ama yok şimdilik. sıcak suyumuzda bitmiş zaten.
elbette ki böyle yeni ve popüler şeylerin hemen suyunu çıkartmayı hatta o suyu eşeğin bir taraflarına kaçırmayı pek severiz millet olarak. e biz de o milletin yılmaz bir ferdi olduğumuza göre bırak da dalgamızı geçelim be güzelim. yeter ki sana bi'şey olmasın çünkü sen mühimsin. çünkü sen benimsin. çünkü mahvolurum yokluğunda. ufak tefek yalanlarımız mühim değil hem. ve korkulacak bir şey yok sevgilim. normalinde ayakta ve koşarak geçirdiğim her zamanki gribe beş kala kırgınlıklarımdan biri sadece. kuru öksürük ve ateş yok çok şükür. hem ellerimi günde üç öğün artı yüz yetmiş yedi defa sabunu köpürterek ve çitiliyerek yıkıyorum. tek sorun kızıl bir maskemim olmaması gerçi ben gringo texası beğenirdim ufakken bazen de tommiksi. kızıl maskeye o zaman kanım ısınmamıştı nedense. ama şimdi olsun istiyorum bir kızıl maskem. istemiyorum nur topu gibi bir domuz gribim olsun.
işte bu ahval ve şeraitte sekiz ay önce yarım bıraktığım üç aydır tamamına erdirmek istediğim bir olasılıksızı okumak isterken radyo eksenden yayılan o büyüleyici ses ve melodi kapladı odamın tavanını ve tabanını. şarkıyı ilk kez duymuyordum ama beni ilk kez böylesine büyülüyordu. bir şarkının sabaha kadar sürmesini istediğin oldu mu hiç? benim çok. ama bu şarkı ve bu ses sonsuza dek sürsün sıkılırsam domuz gribi olayım şerefsizim. öyle büyüleyici, öyle keşfedici, öyle içine alıp pamuklara sarmalayıcı, öyle iç gıcıklayıcı, öyle ruh titretici ki.... öyle işte. gördüğün üzre kifayetsiz kalıyor türk dil kurumunun tüm kelime ve heceleri. becerebilirsem şayet bu yazının sonuna ekleyeyim de sen de beğen olur mu sevgili?
sev de beğen!
ve dinle benim içim.....
"çauw bella"...
.
anita lane - bella ciao